GÈNERE I EMPODERAMENT DIGITAL

DESENVOLUPAMENT DE RECURSOS EDUCATIUS RELACIONATS AMB L’EMPODERAMENT DIGITAL DEL PROFESSORAT I ALUMNAT DE SECUNDÀRIA DES D’UNA PERSPECTIVA DE GÈNERE

Aquest projecte està relacionat amb el desenvolupament de recursos educatius oberts vinculats a l’empoderament digital des d’una perspectiva de gènere interseccional, adreçats a docents i estudiants d’educació secundària. Està impulsat per EduAlter, una organització sense ànim de lucre especialitzada en educació per a la justícia global, amb una trajectòria fortament lligada a la promoció i facilitació de processos de formació, reflexió i col·laboració entre actors educatius en els àmbits formal i no formal. En col·laboració amb Creart i el grup de recerca TIDE-UPF, EduAlter ha creat la plataforma RETO per contribuir a promoure la sobirania digital entre la comunitat d’aprenentatge composta per professorat i per institucions d’Educació per a la Justícia Global involucrades en processos educatius crítics i transformadors. EduAlter promou un espai per compartir recursos oberts amb l’objectiu de fomentar el compromís amb una educació transformadora orientada a crear un món més just.

Els recursos educatius produïts per GenTIC en el context d’aquest projecte aborden els següents temes:

  • Bretxes i desigualtats de gènere en l’àmbit educatiu
  • Sobirania digital des d’una perspectiva de gènere interseccional
  • Benestar digital des d’una perspectiva de gènere
  • Empoderament digital des d’una perspectiva de gènere interseccional

Aquest projecte de recerca ha estat impulsat per EduAlter amb el suport econòmic de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), i està coordinat per Milagros Sáinz, directora de GenTIC, com a investigadora principal.

Descarrega els recursos educatius en accés obert aquí:

Entitat finançadora: EduAlter amb el suport econòmic de de l’Agència Catalana per a la Cooperació i el Desenvolupament (ACCD).

Data d’inici: 5 de desembre de 2023 – Data de finalització: 30 d’abril de 2024

Investigadora principal: Milagros Sáinz Ibáñez, directora de Gènere i TIC (IN3 – UOC)

Equip d’investigació:

Milagros Sáinz Ibáñez (GenTIC – UOC), investigadora principal.

Lídia Arroyo Prieto (GenTIC – UOC), investigadora postdoctoral.

María del Carmen Gallego Arias (GenTIC – UOC), investigadora predoctoral.